Klik hier om de flyer te downloaden

 

Vrouwencirkel, de zoektocht van de vrouw naar heelheid

Deze dag gaat over het aannemen van je vrouwelijkheid die door je moeder wordt doorgegeven. Alleen via deze lijn kan jij als vrouw verbinden met die ware vrouwelijke kracht.

Als de transformatie van de vrouw werkelijk optreedt is dit niet het resultaat van een zoektocht van buitenaf maar van inspanning, groei en ontdekken van binnenuit gedurende een lange periode.
Een lange periode die je de weg laat zien naar verbinding met het diepere zijn, dat gaat langs een periode van 'niets' doen en het verduren van ongemak als gevolg hiervan.

Wij vrouwen mogen allemaal het verstoten vrouwelijke terugnemen/vinden, zodat we onze volle vrouwelijke kracht gaan herkennen in het LEVEN!
Als een vrouw wrok blijft koesteren jegens haar moeder door het niet krijgen van dat wat ze zo hard nodig had/heeft, blijft deze vrouw gebonden aan haar moeder en is daarmee, als eeuwig verwachtende dochter, een gebonden vrouw.

Door je positie als vrouw in jouw eigen vrouwenlijn in te nemen, en de ware vrouwelijkheid van je moeder aan te nemen, kan je loskomen van wrok, gemis, pijn, verdriet, gevecht, zorg, het onuitgesprokene, het geheim, etc. dan kan je eigen vrije plek als vrouw innemen.
Dit is de opening naar die leegte die niet gevuld kan worden. Het wil gevoeld worden en het wil aangenomen worden zoals het is. Zolang we dragen voor de ander ( bewust of onbewust) kunnen wij zelf en de ander niet helen. Alleen eigen pijn kan gedragen en geheeld worden. Het blijft altijd een keuze.
Als ik mijn innerlijke muziek hoor, kan mijn vrije dans met het mannelijke beginnen.

 

Vervolg vrouwencirkel

Deze dag geef je een vervolg aan de dag waarbij je erkenning gaf aan alle vrouwen die je zijn voorgegaan. Vanuit deze erkenning heb je je plek kunnen innemen in je eigen vrouwen-lijn. Een unieke plek die alleen voor jou bestaat.
Juist vanuit de verbinding met de vrouwen die je voor zijn voor gegaan, kan je gaan ervaren wat het echt is om vrouw te zijn. Je voor-moeders willen altijd liefdevol verbinden. Door je plek in te nemen heb jij ze de gelegenheid gegeven om ook hun eigen plek in te nemen. Ze hebben begrip en ruimte gekregen voor precies de pijn waar jij onbewust liefdevol mee verbonden was en wat in jouw lijn tot voor kort geen ruimte kreeg. Als alle vrouwen plek innemen dan kunnen de voor-moeders vanuit die diepe laag verbinden en je van ware vrouwelijke krachten voorzien.
Vanuit deze plek gaan we de dag starten. Het centrale thema voor deze dag: “ hoe kan ik de vrijgekomen energie optimaal benutten?”
We sluiten deze dag af met een vuur ceremonie waarbij we een offer maken van datgene wat je niet meer dient. Dat wat niet meer dient zal in de loop van deze dag helderheid krijgen.

 

Mannencirkel, het openen van het hart


Op je eigen plek staan als zoon vergt aandacht. Het lijkt zo makkelijk gezegd “ je plek innemen, op je plek gaan staan, voor je plek opkomen etc.” maar de plek innemen vraagt kijken naar alles wat dat meebrengt. De geschiedenis, jouw geschiedenis, je voorouders, die je allemaal zijn voorgegaan en waar geheimen, verbanning, misbruik, verlies, oorlog, kerk invloeden, verboden liefdes, onuitgesproken woorden, een rol kunnen spelen. Waar was nooit ruimte voor? Wat als er wel ruimte komt voor het gesprek wat nooit gevoerd is, doordat jij besluit om je plek in te nemen. Hiermee geef jij aandacht en daarmee ruimte aan iedereen die je is voorgegaan.
Het onbewuste krijgt ruimte om te kunnen gaan bewegen, zodat heling kan plaatsvinden in de hele lijn. Jouw voorouders een stem geven, de pijn doorvoelen, het verdriet, de tranen die toestemming krijgen, zodat het hart eindelijk weer kan openen.
Het oordeel, de veroordeling, die ineens met liefdevolle ogen ontmoet wordt en je vrij baan geeft om je plek in te nemen. We weten inmiddels dat de geschiedenis zich blijft herhalen, dat patronen waar we graag voor weg blijven juist inslijten, omdat het hart in de hele lijn wil openen.
Hoe moedig dat jij als man, besluit de ruimte te geven aan jezelf en alle mannen die je zijn voor gegaan. Dat is heling, in liefde terug kijken naar de pijn die is blijven hangen als een onafgemaakte beweging, zodat het eindelijk in het licht komt. Want waar het licht schijnt is geen donker meer.
Wees welkom om je eigen mannenlijn te onderzoeken. De man te zijn die je graag wilt zijn, maar niet omdat het anders moet maar omdat je in jouw lijn een eenheid vormt die voorbij woorden gaat. DAT IS PLEK INNEMEN! Het “harnas” kan uit, en het zwaard wordt neergelegd.
Als dat gebeurd en alle delen mogen weer meedoen dan kan de vrouw ook haar volledige vrouw zijn en daarmee, als innerlijke vrouwelijke energie in jezelf, aansluiting vinden.