Traject Simplify your Life

 

Wanneer je op een punt in je leven bent beland waarop je het gevoel hebt van is dit alles?……….

Het gevoel hebben dat je niet tenvolle leeft, dat er iets anders moet zijn, iets wat diep verscholen is, iets echters. Het gevoel dat je bent afgesneden van iets heel essentieels, iets ouds, iets oers. Heimwee naar iets wat je niet kan benoemen. Dan begint de reis naar WIE je diep van binnen bent, los van WAT je allemaal doet. 

Voor mij begon het bewustwordingsproces met mijn opleiding tot paardencoach in 2010. Daarin kwam ik tegen dat paarden spiegelen echter wat spiegelen ze dan? Heel simpel gezegd alles wat in jou om aandacht vraagt! En dat was ik niet gewend :-) Ik heb vanaf dat ik mij herinner de aandacht verlegd naar wat heeft de ander nodig, hoe creëer ik harmonie, hoe blijf ik uit conflict. Dit deed ik door verantwoordelijkheid te nemen voor de ander, veel ruimte te geven, me aan te passen en mijn plek niet daadwerkelijk in te nemen, ik was altijd overal en nergens. Nobel streven toch? Echter waar was ik zelf in het verhaal……….Door de aandacht naar de buitenwereld te richten hoefde ik de confrontatie niet aan te gaan met mezelf. Verder had ik veel vrijheid nodig, wilde onafhankelijk zijn, kon het heel goed alleen, had niemand nodig. Ik kwam erachter dat wat ik wel voor een ander deed ik niet voor mezelf overhad. Langzaam ben ik me kwetsbaar gaan opstellen, vanuit zachtheid gaan reageren richting mezelf, steeds meer openen en uiten en toen kwam er ruimte voor ontvangen. Met name (opstellingen met) paarden hebben me enorm geholpen op deze weg en mijn kennis en ervaring daarin deel ik graag via dit traject.


Wat kan je verwachten?
Via het contact met de paardenkudde kom je in contact met onbewuste ‘lege’ stukken in jezelf, daar waar de pijn zit en het niet stroomt voortkomend uit opvoeding, omgeving, school, werk, geloof etc. De waarden en overtuigingen die je daarin hebt geleerd en over hebt genomen, de verhalen die in jou zijn gaan leven. Bv niet goed genoeg zijn, het niet waard zijn, je niet gezien voelen, ik moet het alleen doen. Onbewust stuurt dit jouw gedrag!
Wat houd je in je comfort zone daar waar het veilig (genoeg) voelt? Dan ga ik ervan uit dat je een veilige zone hebt echter het kan ook zo zijn dat die er voor je gevoel niet is.
Waar in je leven heb je wellicht het besluit genomen dat je je had terug te trekken, je klein had te maken of zelfs onzichtbaar, of dat je je juist groot had te maken, je had aan te passen, je had te overleven ipv te leven?
In het traject Simplify your Life vind je een weg buiten je comfort zone. De weg naar verruiming en zichtbaarheid van je ware zelf. Een mogelijkheid gaan zien in datgene wat tot dusver onmogelijk lijkt. De weg naar vrijheid in jezelf. Van binnenuit naar buiten. Jouw leven LEVEN start bij jou en dat mag......

 

 


Het is een traject van 6 dagdelen en alles is samen met de paardenkudde. We gaan dmv systemisch werk (opstellingen en tijdlijnen) en lichaamswerk terug naar de bron, daar waar hetgeen je belemmert/beperkt, ontstaan is. Wanneer iets gevoeld/gezien wordt (zonder dat we precies hoeven te weten wat het is) kan het weer gaan bewegen en daarmee transformeren. We werken iedere keer aan een thema. Doel is dat je vanuit contact met jezelf steeds meer kan verbinden met de ander, met de wereld om je heen, zonder jezelf te verliezen. In vrijheid verbonden.

 

6 dagdelen:

 

Dagdeel 1: De relatie met je moeder

Je moeder staat symbool voor hoe je het leven omarmt. Je binnenwereld. Durven ontvangen.

Dagdeel 2: De relatie met je vader

Hoe we ons verhouden tot ons vader, is hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen. Daadkracht, manifestatie, grenzen. De buitenwereld.

Dagdeel 3: Wat wordt doorgegeven vanuit voorgaande generaties?

Wat geeft je het gevoel dat je niet vooruit kunt, steeds het gevoel hebben dat je teruggetrokken wordt. Hetzelfde cirkeltje herhalen. Op welke plek sta jij? 

Met welke situatie's of personen ben je nog energetisch verbonden omdat er op dat moment geen ruimte was om met de werkelijkheid te kunnen 'zijn', daar waar geen ruimte was voor rouw

Dagdeel 4: Je innerlijk kind

Waarin reikt het kind in jou nog uit naar de ander? Wat bescherm je nog? De mate waarin je je hebt aangepast en steeds meer uit verbinding bent gegaan met je daadwerkelijke zelf, geeft de mate aan waarin je het leven kan 'nemen'. Je kan nergens in het geheel aankomen als het geheel er niet is, dan is het gefragmenteerd en kan je het leven nog niet volop ont-moeten

Dagdeel 5: Jezelf in relatie tot de liefde

Welke dynamiek hanteer je in je liefdesrelatie's? Hoe is het je voorgedaan door je ouders? Wat heb je aangenomen als waarheid? Welk 'verhaal' mag je loslaten?

Dagdeel 6: Jezelf in relatie tot werk

Wat mag je nog ontmoeten zodat je kan gaan kiezen voor datgene wat bij jouw missie past

 

Tijd: 10.00 – ongeveer 13.00 uur inclusief koffie/thee en wat lekkers

Kleine intieme setting, minimaal 2 personen, maximaal 3 personen
Ervaring met opstellingen en/of paarden is niet nodig

Voor data zie agenda

aanmelding: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Mini traject Simplify your Life 

Een individuele innerlijke reis van 3 sessies waarbij de nadruk ligt op bestaansrecht, veiligheid en eigen bedding ontdekken. De vrouwelijke kracht van het aanwezig kunnen zijn en blijven in het huidige moment met alles wat zich dan aandient. Stilte, vertraging, verbinding....je ware natuur ontdekken. Hoe we zoveel mogelijk mee kunnen bewegen met het ritme van ons innerlijke leven. Rusteloosheid laat je voelen waar de energie nog verbonden is met iets buiten jezelf, met afhankelijkheid, met het kritische stemmetje....., met de externe wereld  

Sessie 1: je moeder

Sessie 2: je vader

Sessie 3: je innerlijke kind

Duur ongeveer 2 uur per sessie