, 

Traject Simplify your Life

 

Wanneer je op een punt in je leven bent beland waarop je het gevoel hebt van is dit alles?……….

Het gevoel hebben dat je niet tenvolle leeft, dat er iets anders moet zijn, iets wat diep verscholen is, iets echters. Het gevoel dat je bent afgesneden van iets heel essentieels, iets ouds, iets oers. Heimwee naar iets wat je niet kan benoemen. Dan begint de reis naar WIE je diep van binnen bent, los van WAT je allemaal doet. 

Voor mij begon het bewustwordingsproces met mijn opleiding tot paardencoach in 2010. Daarin kwam ik tegen dat paarden spiegelen echter wat spiegelen ze dan? Heel simpel gezegd alles wat in jou om aandacht vraagt! En dat was ik niet gewend :-) Ik heb vanaf dat ik mij herinner de aandacht verlegd naar wat heeft de ander nodig, hoe creëer ik harmonie, hoe blijf ik uit conflict. Dit deed ik door verantwoordelijkheid te nemen voor de ander, veel ruimte te geven, me aan te passen en mijn plek niet daadwerkelijk in te nemen, ik was altijd overal en nergens. Nobel streven toch? Echter waar was ik zelf in het verhaal……….Door de aandacht naar de buitenwereld te richten hoefde ik de confrontatie niet aan te gaan met mezelf. Verder had ik veel vrijheid nodig, wilde onafhankelijk zijn, kon het heel goed alleen, had niemand nodig. Ik kwam erachter dat wat ik wel voor een ander deed ik niet voor mezelf overhad. Langzaam ben ik me kwetsbaar gaan opstellen, vanuit zachtheid gaan reageren richting mezelf, steeds meer openen en uiten en toen kwam er ruimte voor ontvangen. Met name (opstellingen met) paarden hebben me enorm geholpen op deze weg en mijn kennis en ervaring daarin deel ik graag via dit traject.


Wat kan je verwachten?
Via het contact met de paardenkudde kom je in contact met onbewuste ‘lege’ stukken in jezelf, daar waar de pijn zit en het niet stroomt voortkomend uit opvoeding, omgeving, school, werk, geloof, voorouders etc. De waarden en overtuigingen die je daarin hebt geleerd en over hebt genomen, de verhalen die in jou zijn gaan leven. Met als gevolg bv je niet goed genoeg voelen, het niet waard voelen, je niet gezien/gehoord voelen, ik moet het alleen doen. Onbewust stuurt dit jouw gedrag!
Wat houd je in je comfort zone daar waar het veilig (genoeg) voelt? Dan ga ik ervan uit dat je een veilige zone hebt echter het kan ook zo zijn dat die er voor je gevoel niet is.
Waar in je leven heb je wellicht het besluit genomen dat je je had terug te trekken, je klein had te maken of zelfs onzichtbaar, of dat je je juist groot had te maken, je had aan te passen, je had te overleven ipv te leven?
In het traject Simplify your Life vind je een weg buiten je comfort zone. De weg naar verruiming en zichtbaarheid van alle delen van jou. Een mogelijkheid gaan zien in datgene wat tot dusver onmogelijk lijkt. De weg naar vrijheid in jezelf. Van binnenuit naar buiten. Jouw leven LEVEN start bij jou en dat mag, enkel jij kan daarvoor toestemming geven......

 

 


Het is een traject van 5 dagdelen en alles is samen met de paardenkudde. We gaan dmv systemisch werk (opstellingen en tijdlijnen) en lichaamswerk terug naar de bron, daar waar hetgeen je belemmert/beperkt, ontstaan is. Wanneer iets gevoeld/gezien wordt (zonder dat we precies hoeven te weten wat het is) kan het weer gaan bewegen en daarmee transformeren. We werken iedere keer vanuit een thema. Doel is dat je vanuit contact met jezelf steeds meer kan verbinden met de ander, met de wereld om je heen, zonder jezelf te verliezen. In vrijheid verbinden.

 

5 dagdelen:

 

Dagdeel 1: Jezelf in relatie met je moeder en de rode draad in de moederlijn

Je moeder staat symbool voor hoe je het leven omarmt. Durven ontvangen. Veiligheid, bedding, geborgenheid, bestaansrecht. Je binnenwereld.

De rode draad: Met welke situatie's of personen ben je energetisch nog verbonden omdat er op dat moment geen ruimte was om met de werkelijkheid te kunnen 'zijn', daar waar geen ruimte was voor rouw

Dagdeel 2: Jezelf in de relatie met je vader en de rode draad in de vaderlijn

Hoe we ons verhouden tot ons vader, is hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen. Daadkracht, manifestatie, grenzen. De buitenwereld.

Dagdeel 3: Jezelf in relatie met je innerlijke kindsdelen 

Wat geeft je het gevoel dat je niet vooruit kunt, dat je steeds het gevoel hebt dat je teruggetrokken wordt. Hetzelfde cirkeltje blijven herhalen. 

Waarin reikt het kind in jou nog uit naar de ander? Wat bescherm je nog? De mate waarin je je hebt aangepast en steeds meer uit verbinding bent gegaan met je daadwerkelijke zelf, geeft de mate aan waarin je het leven kan 'nemen'. Je kan nergens in het geheel aankomen als het geheel er niet is, dan is het gefragmenteerd en kan je het leven nog niet volop ont-moeten

Dagdeel 4: Jezelf in de relatie met je (toekomstige) partner

Welke dynamiek hanteer je in je liefdesrelaties? Hoe is het je voorgedaan door je ouders? Wat heb je aangenomen als waarheid? Welk 'verhaal' mag je loslaten? Is de partnerplek naast je vrij?

Dagdeel 5: Jezelf in de relatie met het leven

Wat ont-moet je in het huidige moment en hoe kan je daarmee in verbinding blijven?

 

Tijd: 10.00 – ongeveer 13.00 uur inclusief koffie/thee en wat lekkers

Kleine intieme setting, minimaal 2 personen, maximaal 3 personen
Ervaring met opstellingen en/of paarden is niet nodig

Voor data zie agenda

aanmelding: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Mini traject Simplify your Life 

Een individuele innerlijke reis van 3 sessies waarbij de nadruk ligt op bestaansrecht, veiligheid en eigen bedding ontdekken. De innerlijke kracht van het aanwezig kunnen zijn en blijven in het huidige moment met alles wat zich dan aandient. Stilte, vertraging, verbinding....je ware natuur ontdekken, zodat het zenuwstelsel tot rust komt en je de moed hebt om een beweging te maken die eerder nog niet mogelijk leek. Hoe we dan zoveel mogelijk mee kunnen bewegen met het ritme van ons innerlijke leven. Rusteloosheid laat je voelen waar de energie nog verbonden is met iets buiten jezelf, met afhankelijkheid, met het kritische stemmetje....., met de externe wereld.   

Vanuit de verbinding met je eigen veiligheid ben je in staat om in verbinding te blijven met jezelf in relatie tot de ander zonder jezelf te verliezen in die verbinding. Vanuit deze verbinding stap je de wereld in, met focus en daadkracht. Je bent je bewust vanuit welk innerlijk deel in jou je reageert en wat dat nodig heeft. Het meisje, je innerlijke moeder, de wijze ervaren vrouw. Het jongetje, je innerlijke vader, de wijze ervaren man. 

Duur ongeveer 2 uur per sessie